Hopp til innhold Hopp til søk

Hutrigsøk

Økt grensekontroll

Regjeringen har bestemt at det skal innføres økt grensekontroll og ID-kontroll fra torsdag 26/11 kl. 0800. For reisende betyr det at du må ha med deg gyldige ID-papirer.

25.11.2015 kl 13:26

Del: Les høyt Skriv ut

Det beste reisedokumentet er pass. Folk som ferdes i grensenære områder i Østfold og Hedmark må også være forberedt på å vise gyldig ID. Det samme gjelder folk som reiser med ferger til Norge fra Sverige, Danmark og Tyskland. Fergeselskapene har plikt til å kontrollere ID for reisende til Norge. Andre lands statsborgere som skal reise til Norge må også være forberedt på å fremvise gyldig ID.
 

Nordiske borgere

For nordiske borgere som skal ta ferje til Norge og ikke har med identitetspapirer skal politiet utvise fleksibilitet, men vi ber om forståelse fra publikum for at det kan by på problemer å ikke ha med gyldig ID. Det betyr at det kan ta lengre tid å komme gjennom kontrollen uten ID.
 

Barn ifølge med foreldre

Når det gjelder barn ifølge med foreldre på reise i nordiske land, er det best at de også har med seg pass. Men ved reiser i nordiske land skal det ikke være problemer for barn å reise tilbake til Norge når de reiser sammen med foreldre. Også her vil politiet utvise skjønn.
 

Hvorfor økt kontroll?

Hensikten med økt kontroll er å hindre at personer uten nødvendige reisedokumenter kommer inn i Norge. I går iverksatte Sverige flere tiltak for å begrense asyltilstrømmingen, noe som kan bety økt tilstrømming til Norge. Den økte kontrollvirksomheten vil i første omgang vare i 10 dager. Politiet får støtte fra tollvesenet til å gjennomføre kontrollene.