Hopp til innhold Hopp til søk

Hutrigsøk

Feil med nødnummer er rettet

16.05.2014 kl 12:04

Del: Les høyt Skriv ut

  

Feilen som gjorde at nødnummeret 112 ikke virket i Oslo politidistrikt i morgentimene fredag 16. mai, er rettet. Telefonlinjene til politiet fungerer som normalt.

 

Politidistriktene Asker og Bærum, Follo og Romerike ble også delvis berørt av samme feil. Feilen lå hos Telenor, som melder at den er funnet og rettet.Mobiltelefonnettet virket som det skulle, og Oslo politidistrikt gikk ut med to mobilnumre som folk kunne ringe i tilfelle en nødsituasjon. Politiet samarbeidet også tett med Brann- og redningsetaten i Oslo, som kunne motta nødanrop på sitt 110-nummer og videreformidle informasjon til politiet via nødnettet.


De som ringte inn til politiets ordinære telefonnummer 02800, opplevde at de ikke kom gjennom eller at samtalen ble brutt etter få sekunder. Politiet kunne imidlertid se nummeret til de som ringte, og kunne derfor ringe dem opp igjen fra mobiltelefon.

 

- Det er alvorlig at publikum ikke kom gjennom til politiet på våre vanlige telefonnummer i disse timene, men vi har så langt ikke indikasjoner på at dette har rammet noen i akutt nød. Men dette er noe vi fortsatt undersøker, sier politioverbetjent Martin Strand ved Oslo politidistrikt.

 

Politidirektoratet sendte fredag ut brev til alle politidistriktene etter bortfallet av telefonisambandet. – Vi ber politidistriktene gjennomgå planverket for å sikre planverket dekker alle eventualiteter, og at det er tatt høyde for alternative kommunikasjonsløsninger, sier Steffen Ousdal, sjef for Sikkerhetsseksjonen i Politidirektoratet.