Hopp til innhold Hopp til søk

Hutrigsøk

Java er oppdatert - oppdater nå!

NSM anbefaler brukere til å oppdatere sine versjoner av Java til den nyeste utgaven.

14.01.2013 kl 10:20

Del: Les høyt Skriv ut

Før helgen rådet Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) alle til å deaktivere Java. Årsaken til dette var et alvorlig sikkerhetshull som kunne utnyttes av hackere og andre.

 

Java er nå oppdatert ved at det er utgitt en ny versjon Java 7.11. Bruk denne linken for å oppdatere.

 

NSM anbefaler at brukerne oppdaterer sine versjoner til den nyeste utgaven.

 

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefaler også oppdatering av Java til versjon 7 update 11 så fort som mulig.

 

NSM har sammen med andre anbefalt at brukerne benytter to nettlesere for å redusere risikoen. NSM opprettholder denne anbefalingen selv etter at Java er oppdatert.

 

  • Nettleser 1 – Den du bruker til å surfe på nettet – Java skal ikke være installert!
  • Nettleser 2 – Den du bruker til økonomiske transaksjoner som krever Java (som f.eks BankID til nettbank) Java er installert, men husk å oppdater programvaren.

Det er få ting som er 100% sikkert og i stor grad gjelder dette på internett og datasikkerhet. Historien viser at selv om programvare og annet oppdateres, dukker det opp nye sikkerhetshull som kan utnyttes til uønskede hendelser. Alikevel er det større risiko ved å ikke oppgradere – enn å oppdatere programvare på din PC/MAC. Et av de viktigste sikkerhetstiltakene brukerne kan gjøre er å holde sine enheter oppdatert.

 

Kriseinfo.no publiserte en artikkel om deaktivering av Java før helgen. Artikkelen kan du lese her: Ny sårbarhet i Java oppdaget.