Hopp til innhold Hopp til søk

Hutrigsøk

Nå får du snøskredvarsler i Norge

Fra mandag 13. februar får du snøskredvarsler for 23 regionale testområder. Snøskredvarslene finner du på www.varsom.no.

13.02.2012 kl 10:58

Del: Les høyt Skriv ut

- Nå som varslene er ute ønsker vi flest mulig tilbakemeldinger på tjenesten. Aktiv bruk og tilbakemelding vil være med på å utvikle en best mulig tjeneste, forteller overingeniør i NVE Markus Landrø.

 

I tillegg kan alle som ferdes i naturen selv bidra til å gjøre varslene bedre gjennom egne observasjoner. Du kan melde inn enkle ting som mye snø og vind, drønn og sprekker i snøen og ferske skred.

 

Varslene vil gjelde for større regioner og ikke for lokale steder som for eksempel en fjellside eller et dalføre. Dette vil stiller krav til brukeren og basiskunnskap om snøskred er nødvendig for å få mest mulig ut av varslene. Snøskredvarslene er et godt hjelpemiddel hvis man bruker dem som ett av flere hjelpemidler til å vurdere forholdene.

 

- Man skal aldri tråkke av gårde og stole blindt på et snøskredvarsel. Varselet er et hjelpemiddel for deg til å gjøre bedre og mer presise lokale vurderinger. Til syvende og sist er det alltid du som har ansvaret for egen sikkerhet, sier Landrø.

 

Prosjektet ledes av NVE og gjennomføres i samarbeid med Meteorologisk institutt (MET), Statens vegvesen (SVV), Jernbaneverket (JBV) og Norges Geotekniske Institutt (NGI).

Kilde:
 

NVE